RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Westbroek - di 16 jun 2015, 07.11 uur


Aflevering: Zijderveld

Henk ontdekt dat de tuin van Aart Horden helemaal vol staat met wilgentakken en vraagt zich af wat iemand met zoveel takken doet. Aart is een griendhoutvlechter en zit al meer dan zestig jaar in het vak. Wandelend door de enorme tuin krijgt Henk ook een cursus griendhoutvlechten..maar of hij er echt talent voor heeft?


Bij het woord vuurwerkramp denkt iedereen gelijk aan Enschede maar ook Zijderveld is getroffen door een ontploffing in een vuurwerkfabriek. Op Valentijnsdag 1991 explodeerde de vuurwerkfabriek aan de Diefdijk waarbij twee mensen om het leven kwamen. Cees Uittenboogaard woont tegenover de fabriek en herinnert het zich nog als de dag van gisteren.

Zijderveld heeft geen winkels of supermarkten dus worden boodschappen voor een hele week ingeslagen. Maar wat als al die boodschappen niet meer in de vriezer thuis passen? In Zijderveld hebben ze daar een oplossing voor: het 115 lades tellende Diepvrieshuis. Henk wil wel eens weten wat er allemaal in die lades zit en trotseert de 20 graden onder nul.MEER UITZENDINGEN WESTBROEK