RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Westbroek - di 3 mei 2016, 07.02 uur


Gezelligheid

Van gezelligheid kent geen tijd tot gezellig even een bakkie doen bij de buren of dat ziet er gezellig uit! In de Nederlandse taal wordt het woord 'gezellig' in overvloed gebruikt en is het bestempeld als een oer-Hollands begrip. Waarom is dit? Waar komt het woord vandaan? En hoe is het ontstaan? Een Nederlands taalkundige ontleed het woord en haalt typische 'gezellige' spreekwoorden en gezegden aan.

Utrecht staat bekend als 'gezelligste' studentenstad van Nederland en dit komt vooral door het grote aanbod aan 'studentengezelligheidsverenigingen'. Nu denk je natuurlijk meteen aan van die kakkers in pak, veel bier, sterke drank en aan losbandige feestjes. Maar naast deze stereotypen kent Unitas (een van de oudste verenigingen van Utrecht) een rijke geschiedenis.

Gezelligheid is een oplossing voor eenzaamheid. Club Stug organiseert speciaal voor de oudere doelgroep die zich wel ns eenzaam voelt  tochtjes over de Utrechtse Heuvelrug in een golfkarretje!. Dit om ze een gezellige dag te bezorgen.MEER UITZENDINGEN WESTBROEK