RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Westbroek - di 31 mei 2016, 07.02 uur


Melk

Geen ontbijt is compleet zonder een lekker glaasje melk, als het aan Henk ligt. Al in zijn jonge jaren wist Joris Driepinter hem enthousiast te maken voor maar liefst drie glazen melk per dag. Maar is melk eigenlijk wel goed voor elk? Henk bezoekt diëtiste Nelleke Stegeman van de Faculteit Gezondheidsheidszorg in Utrecht en leert waarom in sommige landen geen melk gedronken wordt.

De tijden dat die melk nog met de hand van de koe getapt werd, zijn voorbij. Henk vraagt zich af hoe melk tegenwoordig via de uier in een kartonnen pak terecht komt en gaat langs bij de boerderij van Jan van Wijk in Odijk. Daar staan 125 koeien te springen om gemolken te worden.

Melk is natuurlijk hoofdzakelijk om te consumeren, maar je kunt er ook kunst van maken alvorens het te drinken. Latte-art heet dat met een duur woord. Joost Leopold heeft een koffieschool en leert Henk alles over het maken van prachtige figuren in de koffiemelk. Want niets is zo lekker als een kopje koffie met een goed geschuimde laag melk!

Dit is een herhaling van 12-03-13  MEER UITZENDINGEN WESTBROEK