RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Westbroek - di 7 jun 2016, 07.02 uur


Strips

Henk houdt van strips en met name van de Donald Duck mist hij geen enkel tekstballonnetje. Reden genoeg om eens een hele aflevering te wijden aan Henks liefde. Van de Utrechtse stripkenner en striptekenaar Albo Helm leert Henk meer over de geschiedenis van de strip, maar ook dat het stripverhaal nu al een tijdje in een crisis zit.

Iemand die er persoonlijk voor zorgt dat de stripwereld nog niet helemaal failliet is, is Chris Timmermans. Hij verzamelt al meer dan 50 jaar (voornamelijk luxe edities van) stripboeken en heeft er meer dan 10.000. Henk duikt met Chris de stripboeken in en leert wat er nou zo leuk is aan het verzamelen van deze beeldverhalen.

Nu Henk de liefde voor het verzamelen van de strips heeft ontdekt, wil hij wel eens meer weten over de passie van het maken van een strip en dan natuurlijk het liefst het maken van zijn lievelingsstrip, de Donald Duck. De Utrechtse striptekenaar Wilma van den Bosch tekent al 30 jaar voor de Donald Duck en Henk mag meehelpen, maar of hij er nou zoveel talent voor heeft?

Dit is een herhaling van 19-03-13MEER UITZENDINGEN WESTBROEK