RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Tassen vol verhalen - do 26 dec 2013, 18.01 uur


Op 24 september 1973 werd het toen grootste overdekte winkelcentrum van Europa geopend. De jaren zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan en het centrum heeft verschillende gedaanteverwisselingen doorgemaakt. Aan de hand van diverse persoonlijke verhalen wordt de geschiedenis van het Utrechtse winkelcentrum verteld.

Prinses Beatrix opende het destijds unieke complex in de jaren zeventig. In de DocU: Tassen vol verhalen gaat RTV Utrecht op zoek naar bijzondere herinneringen van bewoners en ondernemers. We blikken terug met mensen die betrokken waren bij het ontwerp en de bouw, een ex-drugsgebruiker die er verbleven en mensen die er iets bijzonders hebben meegemaakt.

We ontmoeten meneer en mevrouw De Rijk, ze zijn bijna negentig en wonen vanaf dag één met veel plezier op de bovenste etage van een van de woontorens. Ook horen we het verhaal van een liefdespaar dat elkaar heeft ontmoet in Hoog Catharijne. Ze verloren elkaar uit het oog, maar na twintig jaar zijn ze op bijzondere wijze weer bij elkaar gekomen.MEER UITZENDINGEN TASSEN VOL VERHALEN