RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


UStad DocU - zo 1 jan 2017, 13.00 uur


De liefde is alles hè

Achtenzestig jaar samen, zonder ooit een dag gescheiden te zijn. Joop en Janny. Samen runden ze hun winkel Heger en van den Berg in Zeist. Maar ook in de jaren daarna waren ze onafscheidelijk. Samen zuchten en lachen ze om de gebreken van het ouder worden. De gezondheid van Joop gaat achteruit en Janny wordt met de dag een beetje vergeetachtiger.

Als Joop komt te overlijden, blijft Janny opeens alleen achter, met al hun spullen vol van herinneringen om haar heen. Ze moet dezelfde dingen ondernemen als elke andere dag, maar vanaf nu doet ze dit voornamelijk alleen. Ze vertelt over haar verdriet en de liefde die ze nog voelt, maar het gemis niet minder maakt. “Als je veel van elkaar houdt mag het lang duren, maar het is nooit lang genoeg.”

Carilijne Pieters (afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) maakte een intiem portret over haar grootouders. “De liefde is alles, hè.” is een confronterende en ontroerende documentaire over twee bijzondere mensen en een ode aan de liefde.MEER UITZENDINGEN USTAD DOCU