We hebben een nieuwe app en website. Misschien is niet alles meteen duidelijk en daarom hebben we een aantal vragen met antwoorden op een rij gezet. 

Wat is de welkom-pagina?

De voorpagina biedt nu de mooiste verhalen, programma's, podcasts en acties over de provincie Utrecht. Natuurlijk brengen we het nieuws uit de provincie Utrecht en daarnaast is er meer ruimte voor onder andere sport, Radio M Utrecht, Bureau Hengeveld en belangrijke thema's die op dit moment spelen. En vanuit de welkom-pagina kun je naar pagina's gaan waar jouw interesse ligt.

Hoe zet ik de donkere modus aan?

Je kunt nu ook kiezen voor de zogeheten "dark modus" op de app. Die zet je aan door rechtsonder op "meer" te drukken en vervolgens op "instellingen". Daar kun je kiezen voor donkere modus. Als je daar op drukt kan je kiezen of je de modus aan wil, uit wil of dat je wil dat de modus zich aanpast aan de dag.

Ik heb de donkere modus op automatisch staan, maar toch blijft mijn achtergrond donker. Hoe kan dat?

Dat ligt aan de instellingen van je telefoon. Kijk of je toestel op de donkere stand staat (het maantje). Als die geactiveerd is, dan moet je de donkere stand uitzetten.

Waarom is er zoveel wit aan de zijkant van het beeld van de website op een desktop?

We hebben de nieuwe app en site tegelijk ontworpen. Bij het vormgeven zijn we uitgegaan van mobiel, omdat maar liefst 80 procent van de RTV Utrecht-lezers via mobiel het nieuws leest op de mobiele app of de mobiele website. Daardoor is de website op de laptop of desktop wat smaller.

Waar is mijn regio gebleven?

We zijn gestopt met de regio-indeling Noord-Oost-Zuid-West-Midden. Het bleek voor veel gebruikers onduidelijk onder welke regio hun woonplaats viel. Wel zijn we aan het onderzoeken of je kunt aangeven in welke gemeentes je geïnteresseerd bent, zodat je daar meer berichten van krijgt.

Ik wil swipen tussen de artikelen, kan dat?

Dat kan helaas nog niet, maar is ook een wens van ons. We verwachten dit in de toekomst mogelijk te maken.

Kan ik de letters vergroten of verkleinen?

Dat kan. Je kan in een artikel op de aA klikken rechtsboven. Je kan ook naar de app-instellingen gaan en daar de lettergrootte aanklikken die je prettig vindt.

Kan ik ook de foto vergroten in de app?

Nog niet, maar dat willen we wel gaan doen.

Ik wil een correctie sturen, kan dat?

Ja, dat kan. Onderaan ieder artikel kun je kiezen of je een reactie wil sturen via mail, vervolgens wordt jouw mail geopend en verstuur je de correctie naar nieuws@rtvutrecht.nl. De mail komt dan bij de redactie terecht. Je kan daar ook kiezen om een whatsappbericht te sturen naar 06 - 16 14 12 18.