Nieuw licht op route vader Ruben en Julian

Het eetcafé in Leersum waar de beelden zijn gemaakt.
Het eetcafé in Leersum waar de beelden zijn gemaakt. © RTV Utrecht
LEERSUM - De camerabeelden van de auto van Jeroen Denis in Leersum zijn een uur eerder gemaakt dan tot nu toe werd aangenomen. De vader van de vermiste Ruben en Julian uit Zeist reed om 0.56 uur al twee keer voorbij een eetcafé in het dorp.
De eigenaar van het eethuis meldt aan RTV Utrecht dat de klok van het camerasysteem een uur voorloopt. Dat heeft de rechercheurs in eerste instantie op het verkeerde been gezet. De politie dacht dat de man om 1.56 door Leersum reed.

TIJDSTIP

Het juiste tijdstip is voor het onderzoek van belang, omdat de auto van Denis om 1.42 uur in Rhenen is gesignaleerd. Hij is, naar nu blijkt, dus eerst in Leersum geweest en werd drie kwartier later op de Rijnbrug getraceerd.
De politie ging er eerst vanuit dat hij van Rhenen via Leersum direct naar Doorn was gereden, waar hij vervolgens zelfmoord pleegde.

VERKEERDE VOLGORDE

Opmerkelijk is ook dat de politie de beelden dinsdag in de verkeerde volgorde op televisie heeft getoond. Volgens de eigenaar reed Denis eerst in de richting van Doorn en in tegengestelde richting. Die route klopt nu het correcte tijdstip van de beelden bekend is.
De politie heeft nu beelden opgevraagd die later die dinsdagmorgen gemaakt zijn. Mogelijk is daarop te zien hoe Denis alsnog naar Doorn reed.

RECONSTRUCTIE

Politiewoordvoerder Bernhard Jens zegt in een reactie tegen RTV Utrecht dat de politie onderzoekt of de reconstructie die eerder van de route is gemaakt aangepast moet worden. Hij zegt dat er in de snelheid een fout in de montage is gemaakt en dat de politie wellicht het tijdstip beter had moeten checken.
"We kunnen het er uren over hebben, maar ons gaat het er vooral om die kinderen zo snel mogelijk terug te vinden," zegt Jens. "Als dit dan even niet klopt, dan is dat niet goed. Maar we vragen natuurlijk iedereen om mee te denken over dingen waar we wél wat aan hebben."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.