Oud-wethouder De Bilt doodgereden door minderjarigen

DE BILT - De 76-jarige man die woensdagavond werd doodgereden in De Bilt was oud-wethouder Van Eijken. Dat heeft de gemeente bevestigd. Medewerkers op het gemeentehuis zijn donderdag ingelicht.
Na het ongeluk reed de verantwoordelijke automobilist door. Later op de avond zijn twee jongens (16 en 17 jaar) uit De Bilt aangehouden. De politie onderzoekt of één van hen achter het stuur zat.
De dood van de oud-wethouder komt hard aan bij de leden van de Ouderenraad De Bilt. Van Eijken was daar al lange tijd voorzitter. "Een buitengewoon aimabel man. Warm en betrokken", zegt secretaris Frank Klok tegen RTV Utrecht.
"Hij was een prima communicator. Geen scherpslijper. Hij was iemand die een heel warm en prettig klimaat te scheppen, waarin je voelde dat je heel open kon communiceren", aldus Klok.

HOGE SNELHEID

De oud-wethouder wilde rond acht uur 's avonds over een zebrapad de Hessenweg oversteken toen hij met hoge snelheid werd aangereden. Hij is gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht waar hij korte tijd later overleed.
Van Eijken was voor de VVD wethouder van 1986 tot 1996 en was nog steeds actief in de politiek als voorzitter van de ouderenraad. Hij had enkele uren voor het ongeluk nog een vergadering meldde de ouderenraad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.