Politie verwacht veel burgerzoekacties broertjes

UTRECHT - De politie houdt er rekening mee dat honderden mensen hun vrije pinksterdagen gebruiken om te gaan zoeken naar Ruben en Julian, de vermiste broertjes uit Zeist. Er zijn onder meer zoekacties gepland in Rhenen, Wijk bij Duurstede en in Limburg. Mogelijk wordt ook in Zeist weer gezocht.
Vrijdagavond is ook gezocht. Vrijwillige zoekploegen hebben het gebied rond het Henschotermeer bij Woudenberg uitgekamd.
De politie laat in een reactie weten de vele zoekacties toe te staan, maar benadrukt dat vrijwilligers zich wel bij de politie moeten melden als ze in een groep gaan zoeken.
De Utrechtse initiatiefnemers van de zoekacties roepen vrijwilligers op om zich bij een bestaande groep aan te sluiten en niet op eigen houtje te gaan zoeken.

TIPS

De politie gaat ondertussen ook zelf met man en macht door met het onderzoek naar de broertjes. Tot nu toe zijn er meer dan 1800 tips binnengekomen en die worden door tientallen rechercheurs nagetrokken.
Ook zoeken mariniers opnieuw op de Heuvelrug. Ze zijn in opdracht van de politie aan het werk met speciale spoorzoekers. De mariniers deden dat eerder al in Limburg en bij het Doornse Gat.

ONDUIDELIJK

Donderdag werd bekend dat de auto die vorige week dinsdag 's nachts is gefilmd bij Leersum, toch niet van Jeroen Denis is. Een voertuigdeskundige was gevraagd de beelden uit Leersum te bekijken en kwam tot de conclusie dat de auto niet de gezochte Hyundai Getz.
De politie weet door het nieuwe inzicht niet meer zeker of de vader wel in Leersum is geweest. Het is daardoor niet bekend hoe hij vorige week van Limburg naar het Doorne Gat is gereden, de plek waar hij zichzelf van het leven beroofde en daarna werd gevonden.
Het laatste moment waarop de auto met zekerheid is gezien, is op de Rijnbrug bij Rhenen, om 01.45 uur. Het is nog onbekend of Ruben en Julian toen nog in de auto zaten en dus weet de politie niet waar de vermiste jongens voor het laatst met hun vader zijn geweest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.