Lichamen zijn van vermiste broertjes

UTRECHT - De lichamen die zondagmiddag bij Cothen werden gevonden, zijn inderdaad die van de vermiste Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist. Dat heeft de politie zondagavond bevestigd tijdens een persconferentie.
De broertjes werden vermist sinds maandagavond 6 mei. Hun vader, Jeroen Denis, werd een dag later gevonden in het bos bij Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd.
Een voorbijganger meldde zondagmiddag in eerste instantie dat hij één lichaam had gevonden. Volgens hoofdofficier van justitie Bac werd pas toen de politie ter plaatse kwam duidelijk dat het om twee lichaampjes ging. "Dan ontstaat het vermoeden dat het om Julian en Ruben gaat."

COMPLEX

Op het moment dat de persconferentie zondagavond werd gehouden, waren de lichamen nog niet officieel geïdentificeerd. Maar doordat de politie bij de lichamen een aantal spullen aantrof, zoals het gezochte camouflageshirt van een van de jongens en de spanbanden, is besloten het nieuws toch al naar buiten te brengen.
Hoe de broertjes om het leven zijn gekomen, wil justitie nog niet zeggen. Hoofofficier Bac: "De omstandigheden waaronder we de lichaampjes hebben aangetroffen, zijn complex."
Volgens politiechef Midden-Nederland Miriam Barendse blijft de locatie in Cothen waar de lichamen zijn gevonden voorlopig afgezet. "Maandagochtend zullen specialisten van defensie en ook de forensische opsporing onderzoek doen in de omgeving. Tactisch rechercheurs zullen buurtonderzoek doen."
Burgemeester Koos Janssen van Zeist benadrukte dat voor moeder Iris van Ruben en Julian, overige familie en naasten na een onzekere periode nu een zware tijd aanbreekt. "De gemeente gaat samen met maatschappelijke organisaties verder vorm geven aan het verdriet."

RESPECTVOL

Ook dankte Janssen de samenleving voor alle betrokkenheid. "De buitengewoon interactieve wijze van betrokkenheid van de samenleving en de buitengewoon respectvolle wijze waarop de media met het onderwerp zijn omgegaan, zijn voor de naaste familie een hele grote steun geweest."
Sinds de 9-jarige Ruben en de 7-jarige Julian uit Zeist vermist raakten, zijn politie en vrijwilligers non-stop naar de vermiste broertjes op zoek geweest. Ook zondag werd nog uitgebreid gezocht op de Utrechtse Heuvelrug.
De omgeving van Wijk bij Duurstede is eerder al doorzocht door vrijwilligers, maar er werd nog niet gezocht op de vindplaats. De vader van de omgekomen jongens is opgegroeid in Wijk.

Uitgebreid gesprek met burgemeester Janssen van Zeist
Volledige persconferentie over de gevonden lichamen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.