Onderzoek in Cothen naar gevonden lichamen afgerond

PROVINCIE UTRECHT - Het sporenonderzoek in Cothen, waar de lichamen van Ruben en Julian werden gevonden, is maandag afgerond. Het gebied is 's avonds vrijgegeven.
Op verzoek van de politie stelde de gemeente Wijk bij Duurstede verkeersmaatregelen in voor het gebied. Zo geldt er tot nader order eenrichtingsverkeer vanaf de Wijkersloot. Maandagavond werd de plaats al bezocht door mensen die er bloemen neer hebben gelegd.
Agenten hebben ook een buurtonderzoek rond de vindplaats gehouden. Of dat nieuwe informatie heeft opgeleverd is nog niet bekend. De politie wil van omwonenden onder meer weten of zij twee weken geleden iets hebben gezien en zoekt uit of de vader alleen gehandeld heeft.
De lichamen van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist zijn in de nacht van zondag op maandag rond 01.00 uur geborgen, zo heeft de politie maandagochtend laten weten. Na het veiligstellen van sporen op en rond de vindplaats zijn de lichamen overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).
Hoewel er veel aanwijzingen zijn dat het de broertjes Ruben en Julian betreft, zal de identiteit nog wel feitelijk moeten worden vastgesteld. Dat is een gecompliceerd en tijdrovend onderzoek en zal naar verwachting langer dan 24 uur duren, meldt de politie.
De politie maakte zondagavond bekend dat de lichamen die eerder die dag in Cothen werden gevonden zeer waarschijnlijk van de broertjes uit Zeist zijn. De spanbanden en een t-shirt, waarnaar de politie op zoek was, zijn bij de vindplaats aangetroffen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.