RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Overleg over herdenking voor Ruben en Julian

ZEIST -

De gemeente Zeist gaat binnenkort met de moeder van Ruben en Julian en andere betrokkenen om tafel te zitten om na te denken over een herdenking voor de dode broertjes.

Bij het overleg worden ook de vrijwilligers die de afgelopen dagen naar de jongetjes hebben gezocht en voetbalclub Jonathan, waar één van de broertjes opzat, betrokken.

In een persbericht van de gemeente wordt nog niet op concrete wijze ingegaan op de vorm van een eventuele herdenking. Wel geeft de gemeente aan dat zij zich bewust is van het feit dat in heel Nederland met de zaak wordt meegeleefd.

Burgemeester Janssen kan zich bijvoorbeeld voorstellen dat een moment wordt gekozen waarop in heel Nederland wensballonnen worden opgelaten.


CONDOLEANCEREGISTER

De gemeente Zeist zorgt ervoor dat dinsdagochtend vanaf half acht een condoleanceregister voor de overleden broertjes Ruben en Julian op het gemeentehuis ligt. Burgemeester Janssen zal dinsdag het register als eerste tekenen.

Ook op de Kerckeboschschool in Zeist zal dinsdagochtend worden stilgestaan bij het overlijden van de broers. Op een besloten bijeenkomst van de school van de jongens kunnen betrokkenen dan hun verdriet delen.

Na de bijeenkomst zal er om 10.00 uur voor mensen van de media gelegenheid zijn om op het schoolplein een paar vragen te stellen aan de directeur van de school en burgemeester Janssen.

Maandag werd in de Oude Kerk stilgestaan bij de dood van de broertjes tijdens een speciale dienst. De organist liet naderhand weten dat hij kon merken dat mensen erg aangeslagen waren.

Een vrouw stak vooraf een kaarsje aan bij de foto van Ruben en Julian. "Dit is heel erg en niet te beschrijven of te bevatten." Een bezoek aan de kerk steunt haar. "Ik ben hier om kracht te zoeken."

Predikant J.J. van Eckeveld van de Rehobôthkerk in Zeist heeft maandag tijdens de dienst 'nadrukkelijk in het gebed' bij het trieste nieuws stilgestaan. "Dit drama gaat over plaatsgenoten. Het grijpt ons allemaal erg aan", aldus de predikant.

De Raad van Kerken in Zeist heeft besloten om in de St. Jozefkerk in het centrum mensen de gelegenheid te bieden om hun medeleven te uiten door een condoleanceregister te tekenen. Dat kan de komende dagen van 08.00 uur tot 17.00 uur.


COTHEN

Ook in Cothen, waar de jongens zijn gevonden, is de klap hard aangekomen. In de katholieke Petrus en Pauluskerk in Cothen branden bewoners maandag een kaarsje voor de omgekomen jongens. In de Mariakapel staat een foto van de jongens, omringd met bloemen. Vooraan in de kerk is een hart van waxinelichtjes gemaakt.

In het gebedshuis begon om 10 uur een Mariaviering. Die stond al gepland, maar de dienst is nu aangepast na de gruwelijke vondst zondag buiten het dorp. Tegen de 30 personen waren aanwezig. De kerk is de hele dag open voor mensen die troost zoeken of een kaarsje willen branden.

De dorpsbewoners zijn volgens voorganger Rian van Kleef erg aangeslagen. Bij aanvang van de dienst haalde ze de foto uit de kapel en zette ze hem vooraan bij het hart van kaarsjes. Daarna sprak Van Kleef kort over de vondst van de broertjes. "We bidden voor kracht en sterkte, in de eerste plaats voor de moeder van de kinderen."

Een vrouw stak vooraf aan de dienst een kaarsje aan bij de foto van Ruben en Julian. "Dit is heel erg en niet te beschrijven of te bevatten." Een bezoek aan de kerk steunt haar. "Ik ben hier om kracht te zoeken."

De broers Ruben en Julian waren bijna twee weken vermist. Zondagmiddag werden hun lichamen in een landelijk gebied bij Cothen gevonden.

De broertjes werden twee weken geleden meegenomen door hun 38-jarige vader. Die pleegde op 7 mei zelfmoord in het recreatiegebied Doornse Gat. Sindsdien is met man en macht naar de jongens gezocht. Aangenomen wordt dat de vader zijn zoons heeft omgebracht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -