Brandweer: gas De Clomp onder gevarenniveau

ZEIST - Winkelcentrum De Clomp in Zeist is dinsdag rond het middaguur ontruimd geweest wegens een gaslek. Er was groot alarm gegeven, maar rond 13 uur liet de brandweer aan RTV Utrecht weten dat er geen explosiegevaar meer is.
De nabijgelegen basisscholen De Koppel en De Griffel en voorschool De Torteltuin werden geëvacueerd. De kinderen zijn grotendeels opgehaald door hun ouders.De andere kinderen worden opgevangen bij basisschool De Sluis. Ondanks dat het gevaar is geweken, gaan de scholen niet meer open dinsdagmiddag.
Er zijn ook enkele omwonenden geëvacueerd door de brandweer en politie. Die mochten na enkele uren weer naar binnen.
De melding van de gaslucht kwam rond 11 uur. Medewerkers van energiebedrijf Joulz vonden een grote concentratie aardgas in de kruipruimte onder een winkel. De bron van het gas is nog niet gevonden, maar de leiding is helemaal afgesloten. Joulz is de hele middag nog bezig met het repareren van de gasleiding.
Vanwege de gaslucht zijn meerdere brandweerwagens opgeroepen en ook de politie was met veel agenten aanwezig. Uit voorzorg waren ook ambulances in de buurt. Niemand raakte gewond.

Reportage over het gaslek bij De Clomp
Reportage over de ontruiming van De Clomp

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.