Met Heulmeisje verwarde vrouw krijgt identiteit terug

DE BILT - Monique Jacobse, de Bilthovense vrouw die jarenlang werd aangezien voor het Heulmeisje, heeft van de rechtbank in Utrecht haar identiteit officieel weer teruggekregen.
In september had de politie na dna-tests al laten weten dat de vrouw inderdaad Jacobse is. Vijf maanden later kreeg het OM het verzoek om de identiteit van de vrouw terug te geven en dat is nu gebeurd.
Jacobse verdween in 1975 op 16-jarige leeftijd uit haar woonplaats. Een jaar later vond een wandelaar bij parkeerplaats De Heul in Maarsbergen een lichaam, waarvan werd aangenomen dat het van Jacobse was. In 1987 werd het zogeheten Heulmeisje begraven en werd Jacobse doodverklaard.
De vrouw dook in 2006 opeens weer op toen ze contact zocht met haar zus. Ze was destijds via Duitsland naar de VS gegaan. Sinds ze weer contact heeft met haar familie, probeert ze haar identiteit terug te krijgen.
Die wens kwam woensdag uit, toen ze in een besloten zitting getuige was van de officiële doorhaling van de akte van lijkvinding door de rechter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.