Free Record Shop vraagt faillissement aan

PROVINCIE UTRECHT - Free Record Shop vraagt maandag faillissement aan voor zijn Nederlandse activiteiten. Dat heeft het bedrijf van oprichter Hans van Breukhoven vrijdag bekendgemaakt. De keten heeft ook filialen in de regio, al was de winkel aan de Oudegracht in Utrecht eerder dit jaar al gesloten.
"In overleg met de curator zal worden gekeken of een doorstart op basis van een crediteurenakkoord te bewerkstelligen is. Ook wordt bekeken met de curator of de winkels vooralsnog open kunnen blijven. Het is kansrijk dat er winkels van Free Record Shop in het straatbeeld blijven bestaan", aldus de directie.
Het faillissement heeft betrekking op 141 Nederlandse filialen en 755 medewerkers. De directie heeft vrijdag de medewerkers, vakbonden en leveranciers op de hoogte gebracht.

GAME MANIA

De bedrijfsonderdelen Game Mania, met filialen in Utrecht en Zeist, en de Belgische tak van Free Record Shop worden buiten het faillissement gehouden. Investeerder ProCures heeft onlangs deze tak overgenomen en "kan de continuïteit van de bedrijfsvoering van deze onderdelen waarborgen", zegt het bedrijf.
Free Record Shop staat al jaren onder druk door de crisis en opkomst van de onlineverkoop van muziek en films. Vorige maand werd al duidelijk dat het voortbestaan van de cd- en dvd-zaak aan een zijden draadje hing. Het bedrijf kwam in financiële problemen nadat de financiers de kredietkraan hadden dichtgedraaid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.