Uitvaart Ruben en Julian in Zeist

ZEIST - Op de Algemene Begraafplaats Zeist zijn maandagmiddag de omgekomen broertjes Ruben en Julian begraven. Dat gebeurde in besloten kring.
De leerlingen van de Kerckeboschschool, waar de jongens opzaten, hadden zich voor de school van de jongens opgesteld met vlaggetjes om zo een eerbetoon te brengen.
De lichamen van Ruben en Julian werden vervoerd in een legervoertuig. De naaste familie volgde in een brandweerauto.

GEPAST

De familie van de omgekomen Ruben en Julian had de uitdrukkelijke wens om de uitvaart in besloten kring te laten plaatsvinden. Media, waaronder RTV Utrecht, brachten de rouwstoet op de kruising van de Jagerssingel met de Woudenbergseweg op gepaste afstand in beeld.
Ruben (9) en Julian (7) werden ruim een week geleden dood gevonden in Cothen, nadat ze een kleine twee weken vermist waren geweest. Ze werden voor het laatst in Limburg gezien, toen ze achterin de auto van hun vader Jeroen Denis zaten.
Hij had ze meegenomen voor een korte vakantie. Toen zijn lichaam op 7 mei werd gevonden in het Doornse Gat nadat hij zelfmoord had gepleegd, werd direct voor het lot van de broertjes gevreesd.

TOEVAL

Massale zoekacties door politie, leger en vrijwilligers in de weken daarna leverden niks op. Een voorbijganger vond de lichamen van de jongens bij toeval. Ze waren verstopt in een duiker in de weilanden bij Cothen.
De politie gaat er vanuit dat de vader zijn zoons heeft omgebracht. De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld.
Mensen die de familie van de omgekomen jongens wilden steunen, brandden zondagavond tussen 19:00 en 20:00 uur een kaarsje voor het raam. Ook kwamen er tienduizenden condoleances binnen, onder meer via internet en in het gemeentehuis van Zeist.

Uitvaart Ruben en Julian in Zeist
Beelden gemaakt rond de begrafenis in Zeist
Uitvaart Ruben en Julian in Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.