Rechtbank buigt zich over hoger beroep zaak Nouafel

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie gaat in het hoger beroep rond de dood van de peuter Nouafel nog een keer proberen twee gedetineerden als getuigen op te voeren. Dat bleek maandag tijdens een regiezitting in de zaak.
Eerder vond de rechtbank in Utrecht de getuigenis van de gedetineerden niet betrouwbaar genoeg. Het OM wil dat nu opnieuw toetsen tijdens het hoger beroep in Arnhem.
De gedetineerden zouden in de gevangenis hebben gehoord hoe de stiefvader van Nouafel toegaf de peuter te hebben mishandeld.
Het hoger beroep komt nadat verdachten Samantha de J. en haar ex-vriend Younnas A. werden veroordeeld tot zes maanden celstraf wegens mishandeling van de 3-jarige Nouafel.
Omdat niet duidelijk werd of de stiefvader van het kind of De J. verantwoordelijk waren voor de dood van het kind werden de twee hiervan vrijgesproken.
Over twee weken maakt de rechtbank bekend of het OM de getuigenis van de gedetineerden mag gebruiken. De eerste inhoudelijke behandeling van de zaak staat ingepland voor 30 september.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.