CDA en VVD noemen Ubica-krakers 'gespuis'

UTRECHT - CDA en VVD in Utrecht veroordelen in harde taal de krakersrellen van afgelopen weekend in de stad. De partijen zeggen geschrokken te zijn van de 'agressie en het disrespect' maar zijn naar eigen zeggen 'niet verbaasd' dat krakers tot dit soort gedrag in staat zijn.
CDA en VVD noemen de krakers 'criminelen' en 'gespuis'. "Het bekladden en vernielen van het stadhuis en het aanvallen van politieagenten is een uitermate zorgelijke zaak."
De partijen vinden dat de gemeente alles op alles moet zetten om de krakers aan te pakken: "Wat het CDA en de VVD betreft, grijpen gemeente, politie en Openbaar Ministerie deze gelegenheid aan om te laten zien dat dergelijke misdragingen niet geaccepteerd worden."
De partijen stellen verder schriftelijke vragen aan het college over de kosten van de politie-inzet en de aangerichte schade.
De tien krakers die dit weekend werden aangehouden vanwege openlijke geweldpleging komen dinsdag voor de rechter-commissaris. Die kijkt dan of de krakers vast blijven zitten tot hun snelrechtzitting volgende week.
Het Openbaar Ministerie wil dat graag want de krakers weigeren zich te identificeren. Daarom is het OM bang dat de verdachten niet komen opdagen als zij op vrije voeten worden gesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.