Christelijk Lyceum Zeist schorst leraar

ZEIST - Het Christelijk Lyceum Zeist heeft vorige week een docent van de school geschorst. De man zou 'grensoverschrijdend gedrag' hebben vertoond. Dat bevestigt het schoolbestuur maandag na vragen van RTV Utrecht.
Vrijdag 17 mei diende de ouder van één van de leerlingen een klacht in bij de schoolleiding. De Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO-groep), waar de school onder valt, noemt het een 'heftige klacht' en neemt de kwestie zeer serieus.
Stan Poels, bestuurder van de CVO-groep, wil niet zeggen wat er precies is gebeurd: "Het gaat om onprofessioneel en grensoverschrijdend gedrag. Daar wil ik het graag bij laten. Er hebben inmiddels een aantal gesprekken plaatsgevonden met de desbetreffende leerling, zijn/haar ouders en de docent. Het gaat om een heftige klacht. Daarom is de leraar voor 4 weken geschorst. Die weken hebben wij nodig om precies uit te zoeken wat er precies is gebeurd. Inmiddels zit er één week schorsing op; over drie weken beslissen we wat de definitieve maatregel is."
Op de vraag of gesteld kan worden dat het om seksuele intimidatie gaat, reageert Poels stellig: "Nee. Het gaat om grensoverschrijdend gedrag. Meer wil ik er niet over zeggen".
De schoolbestuurder wil ook niet ingaan op de vraag of de desbetreffende docent eerder in opspraak is geweest: "Daar doe ik geen uitspraken over". Volgens Poels is de geschorste docent 'zeer teneergeslagen'.

Christelijk Lyceum Zeist schorst leraar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.