Snelrecht voor gearresteerde krakers Ubica

UTRECHT - De tien krakers die zaterdag zijn aangehouden tijdens de ontruiming van de zogeheten Ubicapanden in Utrecht, moeten volgende week dinsdag op een snelrechtzitting verschijnen.
Het Openbaar Ministerie verdenkt ze van openlijk geweld tegen personen en goederen. Dinsdag besluit de onderzoeksrechter of de tien langer in de cel moeten blijven zitten.
Van twee verdachten is geen naam- of woonplaats bekend. Twee andere krakers hebben geen vaste woonplaats en de rest komt uit Utrecht, Nieuwegein en het Gelderse Est.
Er zijn meerdere aangiftes gedaan. Onder meer de gemeente Utrecht heeft zich bij de politie gemeld. Het OM verwacht ook nog aangiftes van omwonenden.

GERECHTSHOF

De krakers waren in opstand gekomen tegen de uitspraak van het gerechtshof dat hun onderkomen na 20 jaar ontruimd mocht worden. Ze bekladden het gemeentehuis, staken autobanden in brand en bekogelden de politie met vuurwerk en verfbommen.
Het gerechtshof stelde dat het pand een nieuwe bestemming heeft gekregen. De huidige eigenaar heeft het pand verkocht aan een ondernemer, die er een hotel in wil vestigen. De plannen zijn al vergevorderd, maar de krakers zeggen dat de eigenaar de koop ongedaan wil maken en de panden weer wil laten verkrotten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.