Woede om extra ontslagen Rabobank

UTRECHT - De vakbonden zijn boos op de Rabobank. Ze voelen zich voor het blok gezet met de aangekondigde extra ontslagen bij de Utrechtse bank en willen snel met de directie om de tafel. Bovendien wordt gevreesd voor nog meer ontslagen bij het Utrechtse bedrijf.
Rabobank-topman Moerland kondigde afgelopen zaterdag in een interview met De Telegraaf aan dat er tot 2016 waarschijnlijk 2000 ontslagen extra gaan vallen. Die komen bovenop de eerder aangekondigde 6000 ontslagen.
"Dat eerste getal blijkt nu een wilde gok, het aantal van 8000 kan dat net zo goed zijn. Als ze zo slecht kunnen voorspellen zijn de voortekenen niet goed", stelt Erwin Rog, onderhandelaar bij De Unie.

KRANT

Jan Paul Veenhuizen van FNV sluit zich daar bij aan. "Ze weten het zelf niet. En wij zijn hier niet blij mee, we moesten het nieuws uit

de krant halen."
Rog eist dat Rabobank 'duidelijke lijnen gaat uitzetten en niet iedere keer terugkomt op de cijfers'. De vakbonden voorspelden eind maart al dat er zeker 8000 extra banen zouden verdwijnen bij de bank. Rabobank hield echter vol dat het er tenminste 6000 zouden zijn.
Bij Rabobank was dinsdag niemand bereikbaar voor commentaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.