Cel geëist voor serieovervaller De Bilt

UTRECHT - Tegen de verdachte van drie straatroven in De Bilt is twee jaar gevangenisstraf geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
In februari sloeg de 24-jarige Jim E. drie keer toe in een half uur tijd: twee keer in de Kerksteeg bij de Burgemeester de Withstraat en een keer op de Alfred Nobellaan. Hij maakte geld buit en een telefoon.
De verdachte heeft de berovingen bekend, maar blijft ontkennen dat hij een (nep)wapen heeft gebruikt. Een van de slachtoffer heeft verklaard dat ze een wapen tegen haar hoofd kreeg gedrukt en een ander slachtoffer dat wegrende, werd door de man achtervolgd en vreesde dat hij in zijn rug geschoten zou worden. De straatroven hebben grote impact op de slachtoffers. Ze hebben nog altijd last van angstige gevoelens.
De Biltenaar pleegde de straatroven naar vanwege een drugsschuld van 3.000 euro. Hij werd naar eigen zeggen zelf bedreigd. De verdachte heeft de drie mensen mensen in De Bilt overvallen om het laatste restje van 65 euro af te kunnen lossen.
Bij de strafeis woog justitie mee dat er een wapen is gebruikt en dat de man nog in een proeftijd zat vanwege diefstal. De verdachte toonde berouw, maar het OM vraagt zich af of dat gemeend is. De man vertelde bijvoorbeeld dat hij zich had gemeld bij de politie nadat in het RTV Utrecht-programma Bureau Hengeveld beelden waren getoond, maar dat is volgens justitie niet waar. Hij is opgehaald door een arrestatieteam.
De officier heeft een schadevergoeding geëist voor de slachtoffers en het OM eiste verplichte behandeling, een drugs- en alcoholverbod en schuldhulpverlening.
De advocaat claimde dat er psychische overmacht in het spel is geweest en vroeg om onmiddellijke vrijlating. Daar ging de Raadkamer niet in mee. De verdachte blijft in ieder geval vastzitten tot de uitspraak op 11 juni.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.