Stadspoort Vianen plet vrachtauto: één dode

VIANEN - Een man in Vianen is om het leven gekomen nadat hij dinsdag rond 13.30 uur met een kleine vrachtwagen had geprobeerd onder de historische stadspoort door te rijden. Het voertuig bleek te hoog en de gehele bovenkant van de zeventiende-eeuwse Hofpoort kwam op de cabine terecht.
De bestuurder zat bekneld en was meteen al bewusteloos. Een traumahelikopter landde op het Hofplein. Rond 15.00 uur werd de bovenkant van de monumentale poort van de vrachtwagen verwijderd met een grote kraan. De bestuurder bleek toen al te zijn overleden.
De kleine vrachtwagen is inclusief bestuurder overgebracht naar een bergingsbedrijf. Daar kan het slachtoffer in alle rust uit de cabine worden gehaald.
De zwaar beschadigde poort is voorlopig afgesloten. De Ringdijk in Vianen is vrijgegeven. De idententeit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de man niet uit Vianen komt.
Hoe het ongeluk precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Er staan bij de poort wel borden met
de hoogte (2,5 meter). Volgens burgemeester Groeneweg was de Hofpoort niet in slechte staat. Over het mogelijk herstel is nog niets duidelijk. "Op dit moment gaan onze gedachten uit naar het slachtoffer en de nabestaanden. De Hofpoort is van latere zorg", zei Groeneweg tegen RTV Utrecht.
Het bezoek van het koningspaar aan Vianen gaat donderdag gewoon door ondanks het tragische ongeluk.

Reportage over dodelijk ongeluk bij stadspoort Vianen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.