Bolsius sluit drugspand in Amersfoort

AMERSFOORT - Burgemeester Bolsius heeft in het Amersfoortse Kattenbroek een drugspand gesloten. Volgens de gemeente werden er vanuit de woning aan Het Masker verdovende middelen verhandeld.
De politie heeft de afgelopen weken onderzoek gedaan naar het pand, nadat er tips waren binnengekomen over overlast door een 35-jarige Amersfoorter. De man zou intimiderend gedrag hebben vertoond in de omgeving van de woning. Hij bleek tijdens zijn fouillering in het bezit van coke en hennep. De politie heeft hem daarop aangehouden.

DRUGSHANDEL

Bij een zoeking in de woning op dezelfde dag trof de recherche handelshoeveelheden aan van cocaïne, hennep en XTC-pillen. Daarbij werden goederen gevonden die gebruikt worden bij de handel in drugs. Ook trof de politie een hennepkwekerij in opbouw aan.
Op basis van de informatie van de politie heeft de burgemeester besloten om de woning nu te sluiten. De sluiting geldt voor een periode van drie maanden. De verdachte zit nog altijd vast. Donderdag beslist de rechtbank in Utrecht over een verlenging van zijn hechtenis. De politie zet het onderzoek naar de drughandel voort.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.