RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

SP: Teeven moet bajesplan overdoen

PROVINCIE UTRECHT -

Staatssecretaris Fred Teeven kan maar één ding doen met zijn bezuinigingsplan voor het gevangeniswezen: in de prullenbak gooien en opnieuw beginnen. Dat vindt Nine Kooiman van de SP na een eigen onderzoek onder 2700 leden van het gevangenispersoneel.

De gemiddelde waardering komt volgens haar uit op een 2,5 op een schaal van 1 tot 10. Er is geen enkel voorstel dat de instemming krijgt, zegt ze.

Teeven wil tientallen gevangenissen sluiten om geld te besparen. Daaronder zijn gevangenis Wolvenplein, de particuliere tbs-kliniek Tweelanden in Utrecht en Jeugdgevangenis De Heuvelrug, locatie Eikenstein, in Zeist.

In de plannen staat dat veel gevangenen een cel moeten delen met een andere gedetineerde of een enkelband moeten krijgen. Ook wordt er fors bezuinigd op de avond- en weekendprogramma's voor gevangenen.


DRAAGVLAK

De SP zegt dat er geen enkel draagvlak is voor de plannen. "Teeven kan terug naar de tekentafel. Niemand steunt zijn plannen nog. Na de rechters, de reclassering, diverse burgemeesters, wetenschappers en de belangrijke Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming, hebben ook de echte praktijkexperts dit plan verwezen naar de enige plek waar het thuishoort: de prullenbak", oordeelt Kooiman.

De ondervraagden vinden de plannen "slecht voor de gedetineerden, slecht voor het personeel en slecht voor de veiligheid in onze samenleving"', stelde Kooiman vast. Het zijn 'vernietigende resultaten', concludeert het Kamerlid.

Daarbij komt dat het enige doel geldbesparing is en dat de berekeningen daarover ook al niet kloppen, aldus Kooiman.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -