Zorgen om exploitatie en programmering TivoliVredenburg

UTRECHT - Eind dit jaar opent het nieuwe muziekcentrum TivoliVredenburg voor het eerst zijn deuren, maar het CDA en de VVD in Utrecht maken zich ernstig zorgen over het rondkrijgen van de exploitatie en de programmering van het nieuwe Muziekpaleis.
Het nieuwe Muziekpaleis heeft nog geen stichting waarin Vredenburg, Tivoli en SJU kunnen samenwerken aan een aansprekende programmering voor de komende seizoenen. Ook is er nog geen nieuwe directeur gevonden die dit zou moeten leiden.
Verschillende culturele organisaties zouden bovendien geen idee hebben of ze voor het seizoen 2014/2015 terecht kunnen in de programmering en tegen welke kosten.
Het CDA en de VVD vrezen dat een leeg Muziekpaleis zowel financiële als culturele gevolgen zal hebben voor de stad. De partijen hebben daarom vragen aan B&W gesteld.
Om de concurrentie aan te gaan met andere toonaangevende podia en concertzalen, moet er snel duidelijkheid komen over de programmering en de verkoop van kaarten en abonnementen, vinden de partijen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.