Dertien arrestaties na krakersactie Amersfoort

NIEUWEGEIN - Zes mannen uit Hoogland zijn donderdagavond aangehouden op verdenking van het aanrichten van vernielingen bij een gekraakte woning in Amersfoort.
Tegelijk met de arrestatie van de Hooglanders, hield de politie bij de woning aan de Koedijkerweg ook zeven mannen en vrouwen aan voor huisvredebreuk. Zij verklaarden de woning recent te hebben gekraakt.
De zes Hooglanders, in de leeftijd van 19 tot 22 jaar, waren bij de woning om verhaal te halen bij de krakers en eigenhandig een einde te maken aan de krakersactie. Daarna escaleerde de situatie en werd de politie gewaarschuwd. Die trof een aantal krakers met honden boven op het dak aan, die daar hun heil hadden gezocht uit angst voor de zes mannen uit Hoogland.
Bij het incident raakte een van de krakers, een 31-jarige man uit Utrecht, zwaargewond aan zijn pols omdat hij in paniek van het dak was gesprongen. Hij moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.
In het pand bleken er tal van vernielingen te zijn aangericht. Zowel de mannen uit Hoogland als de krakers zitten vast voor verhoor en nader onderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.