Rechter: Vergassing Schipholganzen is nodig

UTRECHT - Het vangen en vergassen van ganzen rond Schiphol mag van de bestuursrechter in Haarlem. Volgens de rechter is het vangen en doden van ganzen van belang om de veiligheid van de luchtvaart te garanderen.
De rechter besloot dit vrijdag in een zaak die de Faunabescherming had aangespannen tegen de provincies Noord-Holland en Utrecht. Eerder deze week legde de bestuursrechter de vangst en het doden van ganzen tijdelijk stil tot de uitspraak.
Utrecht, Noord-Holland en ook Zuid-Holland verleenden vorige week een ontheffing om in een straal van 20 kilometer rond Schiphol 5000 tot 10.000 ganzen te vangen en te vergassen met koolzuurgas.
De Faunabescherming vindt dat het vangen en vergassen van ganzen rond de luchthaven geen goed middel is om de populatie te verminderen. De organisatie vindt dat er ook andere manieren zijn om de populatie te verminderen.
Volgens de rechter is voldoende aangetoond dat het doden van de ganzen in een straal van 20 kilometer rond de luchthaven nodig is om het risico van aanvaringen met vliegtuigen te verminderen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.