Succesvol benefietduel voor familie Tim van Dijk

IJSSELSTEIN - Familie en vrienden van Tim van Dijk uit IJsselstein hebben met een benefietwedstrijd duizenden euro's opgehaald voor zijn vrouw en twee kinderen. De wedstrijd werd gespeeld bij IJFC en was een initiatief van de Stichting Fonds Tim van Dijk, die een statement wilde maken tegen zinloos geweld.
Van Dijk was 26 toen hij vorig jaar in IJsselstein werd doodgestoken bij een ruzie tijdens carnaval. Hij liet een vrouw en twee kinderen achter. Voor de wedstrijd overhandigde wethouder Van Beukering een spandoek met IJsselsteinse regels voor sportiviteit en respect aan de voetbalvereniging.
IJFC 3, het team van Van Dijk nam het op tegen een ploeg met bekenden uit de voetbalwereld. Daarin speelden onder andere IJsselsteiner Frans Adelaar (oud-FC Utrecht-speler en -coach), Lex Immers (Feyenoord), Nick van der Velden (NEC), Hans van der Haar (oud-FC Utrecht) en Kevin Hofland (oud-Feyenoord en oud-PSV).
Namens IJFC was het uitgerekend Van Dijks broer Roy die de score opende. Uiteindelijk waren het de profs en oud-profs die met 4-2 wonnen. Rondom de wedstrijd werden bijzondere items verloot en geveild, waaronder een paar gesigneerde voetbalschoenen van Klaas-Jan Huntelaar en een voetbalreis naar Barcelona.
De opbrengst gaat niet alleen naar de kinderen van Van Dijk, maar ook het initiatief MoedNL (Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld) kan een donatie tegemoet zien. De exacte opbrengst wordt later bekend, maar bedraagt zeker enkele duizenden euro's.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.