Duizenden fietsers voor de Classico Giro Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht is zondag de Classico Giro Utrecht verreden. Aan de tocht door de regio deden ruim 2500 deelnemers mee.
Zij konden kiezen uit vier afstanden: de 110 kilometer lange peletonstocht, de 75 kilometer richting om de Loosdrechtse Plassen, de RTV Utrecht-toertocht van 35 kilometer langs Bilthoven en de EYOF-familietoertocht van 15 kilometer.
De wielrenners die meededen aan de langste afstand vertokken nadat wethouder Spigt het startschot had gegeven vanaf de Leuvenlaan op de Uithof in Utrecht. De route voerde onder meer langs Zeist en vliegveld Soesterberg, dwars door de gemeente Utrechtse Heuvelrug en langs Wijk bij Duurstede en Culemborg.

KNUFFELDIEREN

Alle deelnemers van de Classico Giro Utrecht fietsten voor het goede doel. Van de opbrengst worden knuffeldieren gekocht voor het Wilhemina Kinderziekenhuis in Utrecht. De knuffels zijn voor kinderen die net een onderzoek of operatie hebben ondergaan.
Door de patiëntjes een knuffel te geven, wordt de angst voor het ziekenhuis en alle wat er bij hoort verminderd. De voorraad knuffels van het ziekenhuis is bijna op, dus de Classico komt als geroepen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.