Leerlingen Utrecht en Zeist winnen debatwedstrijd

PROVINCIE UTRECHT - Leerlingen van het Herman Jordan Lyceum uit Zeist, het Christelijk Lyceum Zeist en het Utrechts Stedelijk Gymnasium mogen in september debatteren met politici in Den Haag. Ze deden zaterdag mee aan een debattoernooi in Maarssen en kwamen als beste uit de bus.
"Deze debaters hebben hoog niveau", zei een debatleider Joost Hoebink van het Nederlands Debatinstituut. Hij organiseerde samen met UNICEF Nederland dit eerste grote debattoernooi voor onderbouwleerlingen van middelbare scholen.
In totaal deden 38 debatteams mee en naast de regioteams mogen ook vijf andere teams op 13 september in debat gaan met politici in de Ridderzaal in Den Haag. Ze krijgen voordien nog wel een training van het Debatinstituut.

JONGE DEBATER

Tijdens het toernooi werd ook de beste jonge debater gekozen en dat bleek de 14-jarige Younes Ouaali uit Abcoude. Hij sprak over de noodzaak voor goed onderwijs wereldwijd.
"Younes maakte in zijn verhaal verbinding met alle kinderen in de wereld. Hij is met recht de Koning van de Jeugd", zei presentator en jurylid Sipke Jan Bousema.
Op Kleine Prinsjesdag heeft Younes een belangrijke rol. Hij zal de Troonrede van de Jeugd voorlezen met aanbevelingen van jongeren hoe de Nederlandse overheid de situatie van kinderen in Nederland en daarbuiten kan verbeteren.

Impressie van het debattoernooi

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.