Timo Huges nieuwe president-directeur NS

UTRECHT - Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft Timo Huges (48) benoemd als president-directeur van de NS. Hij vervangt Bert Meerstadt (51), die in het nauw is gebracht
door de problemen met de Fyra.
Meerstadt, die al bijna twaalf jaar in de leiding van de NS zit, gaf eind vorig jaar al aan "toe te zijn aan een nieuwe stap", meldt het Utrechtse spoorbedrijf. Hij blijft nog aan tot 1 oktober en gaat naar zijn zeggen tot die tijd nog aan de slag met "het vinden van een goede vervoersoplossing tussen Nederland en België over de hogesnelheidslijn".
Huges is nu directievoorzitter van Bloemenveiling FloraHolland en van 2006 tot 2008 was hij
algemeen directeur van Coöperatie Bloemenveiling Aalsmeer. De raad van commissarissen denkt in hem "een uitstekende en ervaren opvolger" te hebben gevonden. "We zien ernaar uit om NS onder zijn leiding voor reizigers nog verder te verbeteren."
Zelf zegt Huges in een verklaring "met veel energie en gedrevenheid" aan de slag te gaan bij
"dit prachtige Nederlandse bedrijf". "Een dienstverlenend bedrijf dat een belangrijk onderdeel is van onze samenleving." Huges begon zijn loopbaan na zijn studie bedrijfskunde in Groningen bij de Frans Maas Groep, dat is gespecialiseerd in internationale expeditie en logistieke dienstverlening.
Meerstadt lag onder vuur door de problemen met de Fyra. Toch hield hij zich nog bezig met het dossier, nadat in januari directielid Merel van Vroonhoven was vrijgemaakt om een taskforce te leiden die de problemen met de hogesnelheidslijn moet gaan oplossen.
Volgens NS had Meerstadt eind vorig jaar al aangegeven zijn werkzaamheden als president-directeur te willen gaan overdragen. Daarbij speelde het vertrek van voorzitter Wim Meijer van de raad van commissarissen en de komst van diens opvolger Carel van den Driest. Op verzoek van de raad van commissarissen is Meerstadt aangebleven tijdens de wisseling van dit voorzitterschap.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.