RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Minder verlichting op Utrechtse snelwegen

PROVINCIE UTRECHT -

Rijkswaterstaat zet de verlichting op snelwegen door het hele land uit. Ook op wegen die de provincie Utrecht doorkruisen, gaat het licht op meerdere trajecten uit.

Door de verlichting op vaste tijden uit te zetten, wil Rijkswaterstaat flink bezuinigen op de kosten. Ook moet de maatregel zorgen voor een lager energieverbruik en minder lichtvervuiling voor de omgeving.

Op de drukste momenten van de dag blijft de verlichting overal aan. Ook op plaatsen waar het volgens Rijkswaterstaat nodig is voor de verkeersveiligheid, zoals in tunnels of bij scherpe bochten, blijven de lampen 's nachts altijd branden.

In de provincie Utrecht verandert op alle snelwegen wel iets. De verlichting op de A2 brandt straks alleen de hele nacht aan de rand van de stad Utrecht, op twee stukjes bij Nieuwegein en bij Vianen. Op de rest van het traject gaat het licht tussen 21:00 en 05:00 uur uit.

Ook op de A27 blijft het licht bij de stad Utrecht en bij Vianen 's nachts aan. Op de A1 en de A28 blijven de lampen vooral aan ter hoogte Utrecht en Amersfoort. De verlichting op de A28 bij Zeist blijft ook de hele nacht branden. Op de A12 blijft het licht alleen bij Utrecht stad de hele nacht aan.

Op het overgrote deel van de wegen waar de lampen uitgaan, gebeurt dat tussen 21:00 en 05:00 uur. Alleen op een deel van de A27 ter hoogte van het noordoosten van Utrecht gaat het licht tussen 23:00 en 05:00 uur uit.

De maatregel gaat niet overal tegelijk in. Rijkswaterstaat verdeelt de invoering over de maanden juni, juli en september.
Bezoek ook:
- Overzicht van de maatregelen van Rijkswaterstaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -