Fietsersbond: Omleidingen in Utrecht moeten beter

UTRECHT - De Fietsersbond snapt niet dat de gemeente Utrecht opnieuw een slechte omleidingsroute over de Catharijnesingel heeft aangelegd. Door de omleiding staan fietsers soms tot een kwartier stil bij de oversteek tussen het Smakkelaarsveld en Wijk C en is er sprake van gevaarlijke situaties.
"Het lijkt erop dat het fietsbeleid bij ambtenaren bij lange na nog niet tussen de oren zit en dat vinden we echt een probleem in deze gemeente", zegt woordvoerster Ria Glas van de Fietserbond.
De gemeente heeft tegen RTV Utrecht toegegeven dat de drukte op die route is onderschat. De stad zegt dat door het mooie weer veel meer mensen op de fiets zitten, dan verwacht. Inmiddels zijn verkeersregelaars ingezet en vrijdag wordt de route aangepast.
De omleiding is nodig omdat tussen het Smakkelaarsveld en Vredenburg een brug wordt aangelegd, voor als er in de toekomst weer water door de Catharijnesingel stroomt. Ook werkt een aannemer aan een toegangsweg voor de ondergrondse expeditieruimte van het nieuwe muziekcentrum TivoliVredenburg.

"Fietsomleiding Utrecht moet beter"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.