Lintje voor CvdK Robbertsen bij afscheid

PROVINCIE UTRECHT - Scheidend commissaris van de Koning Roel Robbertsen is bij zijn afscheid geridderd tot officier in de orde van Oranje Naussau. Hij kreeg de versierselen opgespeld door minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk.
Provinciale Staten nam donderdag tijdens een zogeheten buitengewone vergadering afscheid van de CDA-politicus. Bij de speciale bijeenkomst waren naast alle Statenleden ook veel burgemeesters uit de regio aanwezig. Burgemeester Janssen van Zeist sprak Robbertsen toe.
Aansluitend is er in de avond een afscheidsborrel in het Utrechtse provinciehuis. Ook hiervoor zijn verschillende wethouders, bestuurders en politici uitgenodigd.
CARRIÉRE
Robbertsen is zes jaar commissaris van de Koning(in) geweest. Hij volgde in 2007 Boele Staal op die in dat jaar zijn functie neerlegde. De 64-jarige inwoner van Renswoude gaat met pensioen en liet daarom al eerder weten geen tweede termijn als commissaris te ambiëren.
De politicus begon zijn politieke carrière in 1979 als wethouder en locoburgemeester van Renswoude. Daarna was hij jarenlang CDA-Statenlid en gedeputeerde in de provincie Utrecht. Voordat Robbertsen CvdK werd was hij burgemeester van de Gelderse gemeente Ede.

OPVOLGER

Omdat het kabinet van plan is de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland samen te voegen, wordt er geen nieuwe commissaris van de Koning benoemd, maar een waarnemer. Vorige week werd bekend dat Willibrord van Beek die functie gaat bekleden.
De 64-jarige Van Beek is sinds vorig jaar waarnemend burgemeester van Bernheze, in Noord-Brabant. Daarvoor was hij voor de VVD-Tweede Kamerlid. De benoeming gaat op 15 september in. Tot die tijd neemt VVD-gedeputeerde Van Lunteren als loco-commissaris de functie waar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.