RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Kersenoogst laat, maar wel goed"

COTHEN -

Door het koude weer van de afgelopen periode begint de kersenoogst dit jaar later. Het traditionele eerste mandje kersen in Cothen komt dan ook uit een kas. Toch is de late pluk geen slecht nieuws, zegt fruitteler Theo Vernooy tegen RTV Utrecht.

Fruittelers beginnen meestal rond deze tijd met het plukken van de kersen, maar het fruit is door het koude weer nog niet rijp. Toch ziet Vernooy een goede oogst tegemoet.

"Vorig jaar hebben we een ontzettend slechte oogst gehad", zegt Vernooy, "maar nu hebben we een mooie zetting gehad, zoals wij dat noemen, en inmiddels zitten er leuke kersen aan de bomen".


STREEKPLATFORM

Vernooy zegt dat de late oogst geen domper is voor de officiŽle overhandiging van het eerste mandje kersen uit de Krommerijnstreek tijdens het Zomer Streekplatform in het dorp.

De kersen zijn een klein onderdeel van het evenement, dat zich richt op de agrarische sector in het algemeen, aldus de fruitteler.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -