"Woningcorporaties in achterstandswijken belonen"

UTRECHT - Woningcorporaties die geld uitgeven aan het verbeteren van achterstandswijken of investeren in gebieden waar steeds minder mensen wonen, moeten worden beloond. Dat schrijft onder meer de gemeente Utrecht aan het kabinet.
Corporaties moeten de komende jaren ongeveer 1,75 miljard aan verhuurdersheffing betalen aan het Rijk. Regio's die het goed doen, zouden daarop een korting moeten krijgen.
Volgens de briefschrijvers hebben de corporaties dat geld nodig om te kunnen blijven zorgen voor verbetering van de leefbaarheid in de achterstandswijken en dorpen waar de bevolking afneemt.

VRIJSTELLING

Al eerder pleitten ook SP, FNV, CNV, koepelorganisatie Aedes en organisaties uit de bouw en de Woonbond er al voor dat corporaties die investeren in groot onderhoud, renovatie, energiebesparing en nieuwbouw, moeten worden vrijgesteld van de verhuurdersheffing.
Minister Blok stelde eerder al dat de heffing lager uitpakt in krimpgebieden, dat woningcorporaties kunnen blijven investeren en dat de corporaties nog flink kunnen snijden in de kosten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.