RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gevangenisplan Fred Teeven onder vuur

UTRECHT -

Het plan van staatssecretaris Teeven om het gevangenisstelsel in Nederland op de schop te nemen kwam donderdag flink onder vuur te liggen in de Tweede Kamer. Het plan voorziet onder meer in de sluiting van de Utrechtse Wolvenplein gevangenis.

In de kamer kreeg Teeven er donderdag flink van langs. Zo noemde de oppositie het plan 'prut' maar ook de VVD en PvdA vielen de staatssecretaris op sommige punten af.

Zo willen de liberalen en sociaaldemocraten allebei dat de mogelijkheid om gevangenen met een enkelband thuis neer te zetten uit het gevangenisplan wordt gehaald. Teeven heeft nu beloofd opnieuw naar zijn bezuinigingen te kijken. Wat dat betekent voor de gevangenissen in deze provincie is nog niet bekend.

Teeven wil bezuinigen op de kosten van de gevangenissen in Nederland. Daardoor zouden in Utrecht de Wolvenplein-gevangenis en de tbs-kliniek Tweelanden dicht moeten. In Zeist zou jeugdgevangenis De Heuvelrug locatie Eikenstein de deuren sluiten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -