Máxima opent Thomashuis in Houten

HOUTEN - Koningin Máxima heeft vrijdagochtend het Thomashuis in Houten geopend, waar ook het RTV Utrecht-programma Onze Tuin wordt opgenomen. Met de ceremonie werd het 10-jarig bestaan gevierd van deze kleinschalige manier van wonen voor volwassenen met een verstandelijke beperking.
De koningin was precies op tijd en sprak met vrijwilligers en bewoners. "Ze was erg goed geïnformeerd", zegt zorgouder Marja van Rooijen over het gesprek met de bewoners. "Aansluitend heeft bewoner Jos nog een dansje met haar gedaan."
Van Rooijen is erg ingenomen met het bezoek. "Ze kwam bij ons staan en zei: 'Maar jullie doen het toch maar'. Dat vond ik zó warm", zegt Van Rooijen. "Dan denk ik: Je begrijpt het helemaal."

OPVANG

De man achter de Thomashuizen is Hans van Putten, die in 2003 de deuren van de eerste locatie opende omdat hij tot die tijd geen goede opvang kon vinden voor zijn gehandicapte zoon Thomas.
De vraag naar deze vorm van opvang bleek groot: binnen tien jaar zijn honderd Thomashuizen door heel het land geopend.

ONZE TUIN

RTV Utrecht is al lange tijd betrokken bij het Thomashuis in Houten. Iedere donderdag presenteert Margreet van Gils het televisieprogramma Onze Tuin.
Daarin gaat ze met tuinmeester Mark van Noppen en een team van specialisten aan de slag in de tuin van het Thomashuis. Ze worden geholpen door leerlingen van het Wellantcollege en krijgen de spullen van sponsors.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.