Opening nieuw station Utrecht Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN - In Leidsche Rijn is zaterdagochtend een nieuw treinstation geopend door de Utrechtse verkeerswethouder Frits Lintmeijer. Samen met topmensen van NS en ProRail nam de wethouder een Sprinter naar het nieuwe station.
Het station ligt vlakbij de A2, pal naast het nieuwe gebouw van Capgemini. Het maakt het toekomstige Leidsche Rijn Centrum en winkelcentrum The Wall, het nieuwe St. Antoniusziekenhuis en de nieuwe vestiging van ROC Midden-Nederland beter bereikbaar per trein.

DIENSTREGELING

Over het station is veel te doen geweest vanwege de dienstregeling. De politieke partijen in de stad willen graag dat er vier keer per uur een trein stopt, maar voorlopig gebeurt dat slechts twee keer per uur. Volgens de NS is het nog te druk op het spoor en is het wachten op de komst van een nieuwe spoorbrug over het Amsterdams-Rijnkanaal. Naar verwachting wordt die brug in 2018 opgeleverd.
Staatssecretaris Wilma Mansveld maakte zaterdag bekend dat ze 89 miljoen euro heeft klaarliggen voor de verdubbeling van het spoor tussen Utrecht Centraal en het nieuwe station.

KEERSPOOR MOLENVLIET

Station Leidsche Rijn is niet het enige spoorproject dat in gebruik wordt genomen. Bij Woerden is keerspoor Molenvliet opengesteld.
Daardoor kunnen er op doordeweekse dagen meer Sprinters stoppen op de stations Terwijde, Vleuten en Woerden.

Opening station Utrecht Leidsche Rijn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.