"Statenlid zette echtgenote aan tot miljoenenfraude"

SOESTERBERG - De van fraude verdachte advocate Monique Scheffer uit Soesterberg zegt door haar man te zijn gedwongen om haar cliënten miljoenen afhandig te maken. Dat zei ze dinsdag tijdens een niet-inhoudelijke zitting voor de rechtbank in Den Haag.
Haar man, PVV-statenlid Jos van Hal Scheffer, pleegde een maand nadat de zaak aan het licht kwam zelfmoord. De advocate ging naar eigen zeggen gebukt onder jarenlange mishandeling, bedreiging en afpersing door haar man.

BANKPASSEN

"Mijn man heeft zich in het kantoor gedrongen, beschikte over de bankpassen en gebruikte het geld om zijn schulden te betalen", zei Scheffer.
Volgens justitie heeft de advocate tussen 2008 en juni 2012 zes bedrijven opgelicht. Zo zou ze woningcorporatie Casade voor 3,6 miljoen euro afhandig hebben gemaakt. Inmiddels heeft ze bekend.
Jos van Hal Scheffer stapte op als Utrechts Statenlid toen de mogelijke miljoenenfraude door zijn vrouw aan het licht kwam. Een maand later werd zijn lichaam gevonden in de bossen van Zeist. Hij had zelfmoord gepleegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.