Brand in gezondheidscentrum Woerden

WOERDEN - De brandweer in Woerden is woensdagavond uitgerukt vanwege een brand in het Regionaal Psychiatrisch Centrum aan de Blekerijlaan.
Het vuur was snel onder controle, maar er moesten wel vier patiënten geëvacueerd worden. Ze zijn voor onderzoek naar het nabijgelegen Hofpoortziekenhuis gebracht. Het is onbekend hoe het met ze gaat, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) tegen RTV Utrecht.

BRANDEND MATRAS

De brand is rond elf uur ontstaan doordat een matras vlam vatte. Patiënten op de afdeling moesten daarom het pand verlaten, maar al snel bleek dat een algehele ontruiming niet nodig was. De brand leidde vooral tot rookschade. Het is onbekend hoe het matras in brand is gevlogen. Dat wordt nu nog onderzocht.
Het Regionaal Psychiatrisch Centrum Woerden (RPCW) is een centrum voor ziekenhuispsychiatrie. Het RPCW heeft een regiofunctie voor algemene psychiatrie en is gespecialiseerd in zwangerschapsgerelateerde psychiatrie en het behandelen van patiënten met een combinatie van psychiatrische en lichamelijke klachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.