Burgemeester Bolsius wil schoolexamens opslaan

AMERSFOORT - Burgemeester Bolsius van Amersfoort pleit voor extra veiligheidsmaatregelen rond schoolexamens. Hij wil dat de gemeenten de opdrachten voor de middelbare scholen voortaan opslaan. Aanleiding is de diefstal van 23 examens op een school in Rotterdam, waardoor die leerlingen de meeste examens moeten overmaken.
"Alle gemeenten van Nederland hebben dagelijks te maken met processen en documenten, waarbij zorgvuldige behandeling en opslag van groot belang is. Denk aan identiteitsbewijzen, rijbewijzen en andere documenten op het gebied van Burgerzaken. Ook tijdens verkiezingen gelden strikte veiligheidsprotocollen om de stemming zorgvuldig te laten verlopen.
Het bracht me op het idee om gemeenten een rol te geven bij de opslag en het beheer van de jaarlijkse opgaven. Dat past ook bij de tendens dat gemeenten steeds meer de uitvoeringsorganisatie worden van de overheid.'' aldus Bolsius.
Op dit moment is de geheimhouding van de examenopdrachten een verantwoordelijkheid van de scholen en dat zou volgens Bolsius anders moeten. Hij staat open voor een proef in Amersfoort .

Burgemeester Bolsius over zijn plan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.