Ruim miljoen voor woonwagenkamp Wilnis

WILNIS - De gemeente De Ronde Venen maakt in het geheim plannen om voor 1,3 miljoen euro te investeren in renovatie van woonwagenkamp Molenland in Wilnis. Dat bevestigen verschillende anonieme bronnen tegenover RTV Utrecht.
De gemeente wil er inhoudelijk niet op ingaan, maar bevestigt wel dat er verschillende scenario's voor het woonwagenkamp zijn. Donderdag praat de gemeente in een vertrouwelijke vergadering alle fracties bij over het woonwagenkamp.
"Wat daar besproken gaat worden, weten we niet. We zijn alleen uitgenodigd om vertrouwelijk te worden bijgepraat", laten meerdere fracties desgevraagd weten.

BEWONERS

De gemeente houdt de plannen voor het kamp vooralsnog uiterst geheim. Zelfs de kampbewoners zijn niet gekend in de plannen. "Wij weten dat de gemeente iets van plan is met het kamp, maar wat weten we niet", aldus een kampbewoonster. Veel vertrouwen hebben de bewoners niet meer in de gemeente.
"Al jaren komen ze met mooie praatjes en plannen, maar tot nu toe is er nog niets gerealiseerd". Een dergelijke investering ligt bovendien gevoelig, omdat de gemeente De Ronde Venen de afgelopen jaren flink moest bezuinigen om niet langer onder financieel toezicht van de provincie te hoeven staan.

VERPAUPEREN

De gemeente zit al tientallen jaren met het woonwagenkamp in haar maag. De bewoners vinden dat de gemeente het kamp laat verpauperen en niet investeert in renovatie. De bewoners huren de grond van de gemeente.
Twee jaar geleden woedde er een fikse brand op het woonwagenkamp, waardoor een woonwagen onbewoonbaar werd. De gemeente zei destijds dat er aanwijzingen waren voor brandstichting, maar dat is nooit bewezen.
De bewoonster van de wagen is sinds de brand in een juridisch gevecht met de gemeente verwikkeld. Ze verwijt De Ronde Venen nalatigheid. De exacte oorzaak van de brand is nooit bekend geworden, maar volgens de kampbewoners is het achterstallig onderhoud van de gemeente aan onder andere de elektriciteitsvoorziening hier een oorzaak van.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.