Vloet moet Ubica-pand overdragen aan projectontwikkelaar

UTRECHT - De beruchte huisbaas Vloet heeft een kort geding tegen projectontwikkelaar Klaassen verloren en moet nu het Ubica-pand op de Ganzenmarkt van de hand doen.
Klaassen wil van het pand aan de Ganzenmarkt een hotel maken en wilde het gebouw daarom van Vloet overnemen. Die claimde echter dat er geen koopcontract tussen hem en Klaassen was maar alleen een bieding. De rechter was het daar niet mee eens. Klaasens advocaat De Jong laat RTV Utrecht desgevraag weten blij te zijn met de uitspraak.
Vloet moet bij nu de notaris verschijnen om de levering van de panden aan de Ganzenmarkt mogelijk te maken. Doet hij dit niet dan komt in plaats van zijn handtekening het vonnis onder de leveringsakte te staan. Ook moet hij de proceskosten van zo'n 1500 euro betalen. Het is onbekend of Vloet in hoger beroep gaat.
Het Ubica-pand werd drie weken geleden met veel moeite door de ME ontruimd nadat krakers waren gaan rellen. Negen krakers die toen werden aangehouden, kregen celstraffen opgelegd, een straf waartegen zij in hoger beroep zijn gegaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.