RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht heeft in 2015 megabios op Jaarbeursterrein

1/4
UTRECHT -

De komst van een megabioscoop op het Jaarbeursterrein in Utrecht is weer een stapje dichterbij. De Jaarbeurs en exploitant Wolff Bioscopen hebben woensdag hun handtekeningen gezet onder een contract.

Ze streven ernaar om het complex over twee jaar open te hebben, bij de start van het Nederlands Film Festival in 2015. De megabioscoop moet 15 zalen krijgen en plek bieden aan 3500 bezoekers. Op dit moment telt Utrecht in totaal zeven bioscopen en filmtheaters.

Philipp Wolff van Wolff Bioscopen is opgetogen: "Wij zijn een Utrechtse onderneming. Daarom vind ik het fantastisch om nu te kunnen melden dat wij dit project in onze thuisstad Utrecht gaan realiseren."

Ook Willemien van Aalst, directeur van het Nederlands Film Festival, is blij met de komst van het megacomplex. "Het is een enorme en noodzakelijke aanwinst voor de jonge stad Utrecht met een potentieel groot bioscooppubliek. Het filmfestival ziet mede door de komst van de nieuwe megabioscoop zijn toekomst in Utrecht vol vertrouwen tegemoet."

De plannen voor de megabioscoop hebben jaren stilgelegen, onder andere vanwege onzekerheid over Holland Casino. Die zou ook worden opgenomen in het nieuwe complex aan de Croeselaan, maar door de economische crisis lijkt dat nu van de baan. De bioscoopzalen worden ook gebruikt voor congressen van de Jaarbeurs.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -