RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wolfsen: sluiting Wolvenplein slecht voor aanpak veelplegers

UTRECHT -

Burgemeester Wolfsen vreest dat de aanpak van veelplegers in het geding komt door de sluiting van de Utrechtse gevangenis Wolvenplein. Woensdag maakte staatssecretaris Teeven van Justitie bekend dat de gevangenis in de Utrechtse binnenstad in 2015 moet sluiten.

De gevangenis werd gebruikt om veelplegers die vallen onder de zogenoemde ISD-maatregel vast te zetten. Onderdeel van die straf is dat de gedetineerde re-integreert in de plaats waar hij vast zit.

"Als het Utrechters zijn, wordt de afstand tot de stad nu zo groot, dat de kans dat ze weer terugvallen groter is dan wanneer je resocialiseert in de stad waar je uiteindelijk weer gaat wonen", zegt burgemeester Wolfsen tegen RTV Utrecht.

Hij had nog gepleit voor de gevangenis bij Teeven, maar dat heeft dus niet geholpen. De staatssecretaris sluit de locatie Wolvenplein omdat hij flink moet bezuinigingen.

Teeven wil dat meer gedetineerden gestraft worden met een enkelband en thuis komen te zitten. Daarom zijn minder cellen nodig en kunnen er gevangenissen dicht. Behalve Wolvenplein, moeten onder meer ook tbs-kliniek 2landen in Utrecht en jeugdgevangenis Eikenstein in Zeist sluiten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -