Nieuwe naam op gevels De Slegte, Broese

UTRECHT - Op de gevels van de Utrechtse boekwinkels De Slegte en Selexyz-Broese komt op 27 juni de nieuwe naam en het nieuwe logo te hangen. De winkels vallen tegenwoordig onder één concern en dat heeft de naam Polare bedacht.
De naam is een verwijzing naar de Poolster, die al van oudsher een gidsfunctie heeft. De oude namen van de boekwinkels komen voorlopig nog in een klein lettertype onder het nieuwe logo te staan.
De winkels krijgen ook een nieuwe indeling. Er komen koffiehoekjes en de filialen gaan een distributierol vervullen voor de webwinkel van het literaire concern. Zo wordt het mogelijk om online een boek te bestellen en dat binnen twee uur thuisbezorgd te krijgen.

FAILLISSEMENT

Het Nederlandse Selexyz werd in april 2012 overgenomen en daarmee van een faillissement gered. De nieuwe eigenaar is het investeringsbedrijf ProCures, dat de boekwinkels van De Slegte in bezit had. Op termijn is het de bedoeling dat er één filiaal in Utrecht overblijft.
De heropeningen in Utrecht worden onder meer gevierd met een meezingconcert op de Stadhuisbrug en een optreden en signeersessie van Ellen ten Damme.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.