"Voorstanders windmolens worden bedreigd"

UTRECHT - De kritiek op voorstanders van windenergie verhardt en soms zelfs dreigend. Dat zei Saskia Kluit van de Utrechtse energievereniging Energie-U zaterdag in het radioprogramma Tros Nieuwsshow.
Verbale bedreigingen komen steeds vaker voor, zegt ze. Zo krijgt ze heel vervelende mailtjes van mensen "die mij wel weten te vinden".
Zelf is ze niet bang, maar ze maakt zich wel zorgen over mensen van de klankbordgroepen. "Die hebben echt heel kritisch meegekeken en dan in hun eigen wijk voorlichting gegeven over wat ze gedaan hebben. Die mensen hebben het echt heel erg zwaar", zegt Kluit.

ZES MOLENS

Energie U is de initiatiefnemer voor windmolens op het Utrechtse industrieterrein Lage Weide. Er zijn vergevorderde plannen om daar zes molens van 150 meter hoog te plaatsen.
Energie U heeft al de zegen van het college van B en W, maar de gemeenteraad moet nog wel oordelen over de plannen. Afgelopen week is de inspraakprocedure van start gegaan.
Vooral in de wijk Zuilen zijn er veel zorgen over de molens. Die zouden het beschermde wijkgezicht van Oud-Zuilen aantasten en zorgen voor veel lawaai en schaduw.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.